24 maart: Lenette van Dongen als Verteller in The Passion 2016

Cabaretière Lenette van Dongen is op 24 maart te zien in The Passion, de eigentijdse uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Ellen ten Damme kruipt in de huid van Maria; Lenette van Dongen is de verteller van het indrukwekkende verhaal over lijden en hoop. Dit werd vanavond bekendgemaakt in de talkshow Jinek. De zesde editie van The Passion komt dit jaar live vanuit Amersfoort.

“Door mijn jeugd verweven” Lenette van Dongen is cabaretière. In 2016 reist ze met haar nieuwe show Tegenwind langs de theaters. Als verteller in The Passion neemt zij de bezoekers op het plein en de kijkers thuis mee in de paasvertelling: “Ik vind het een hele leuke uitdaging en heb er zeker zin in. De verhalen zitten door mijn jeugd verweven. De eenzaamheid van de juiste keuze is iets in het verhaal dat mij aanspreekt. Iedereen gaat de ene kant op en jij voelt dat je de andere kant op moet gaan.”

Amersfoort
Amersfoort is gastheer van deze editie van The Passion. Het muzikale evenement wordt live vertolkt op het Eemplein, waar de artiesten aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers het hoopvolle verhaal van lijden, sterven en de opstanding van Jezus vertellen. Ook trekt een processie met een groot verlicht kruis door de stad richting het Eemplein.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Amersfoort en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

The Passion, 24 maart, bij de EO en KRO-NCRV, live op NPO 1

Lenette bij Jinek dinsdag 2 februari: Hier terugkijken