LENETTE IS AVRO’S MAESTRO 2012

Vanavond is Lenette van Dongen tijdens de finale van AVRO’s Maestro uitgeroepen tot Maestro 2012. In de spannende live-uitzending nam zij het op tegen Tanja Jess.

Beide finalisten moesten onder meer de openingstune van Maestro, de Vijfde Symfonie van Beethoven, dirigeren. De jury en de kijkers hebben uiteindelijk voor Lenette van Dongen gekozen. Naast haar titel, Maestro 2012, mag Lenette in het voorjaar, tijdens Festival Classique in Den Haag, als dirigent op de Hofvijver dirigeren.

Tijdens de finale was het eindelijk tijd voor het eerste deel van Symfonie Nr. 5 van Beethoven, de themamuziek van Maestro. Daarnaast dirigeerde Tanja een koorversie van An der schönen blauen Donau van Johann Strauss jr. en Lenette dirigeerde het koorstuk Land of Hope and Glory van Edward Elgar. Ook mochten ze met de bekende violiste Liza Ferschtman samenwerken.

Radetzkymars
Naast de twee finalisten keerden ook de andere Maestro-kandidaten (Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Catherine Keyl, Michiel Romeyn en Joep Sertons) nog een keer terug op de dirigentenbok in de Philharmonie in Haarlem, om in estafette de Radetzkymars van Johann Strauss sr. te dirigeren.