Lenette mag door naar de finale van AVRO’s Maestro

Vanavond heeft cabaretière Lenette van Dongen te horen gekregen dat zij door mag naar de finale van het tv-programma AVRO’s Maestro op 27 december aanstaande. Tijdens de spannende uitzending waarbij de laatste drie dirigenten in spe, Tanja Jess, Lenette van Dongen en Kleine Viezerik het Holland Symfonia-orkest, het Cor Bakker Combo en een solist moesten dirigeren, heeft Lenette haar plek voor de finale veilig gesteld. Zij dirigeerde onder andere ‘Denk Aan Mij’, een stuk uit de musical The Phantom of the Opera, dat werd gezongen door musicalzangeres Joke de Kruijf.

Een glunderende Lenette van Dongen: “Ik loop met een grijns van oor tot oor die er drie dagen niet afgaat. Wat een eer om van ‘t fantastiche orkest dit vertrouwen te krijgen.’Joke de Kruijf: “Ik vind het erg leuk dat ik door Lenette ben gedirigeerd. Wij hebben allebei dezelfde arbeidsethiek door met hard werken en discipline ons doel te bereiken. Hierdoor heeft Lenette het al tot de finale van Maestro geschopt. Ik hoop dat zij gaat winnen!”Volgende week moeten de andere twee Maestro-kandidaten Tanja Jess en Kleine Viezerik de strijd met elkaar aangaan om de andere felbegeerde finaleplek te bemachtigen. In deze halve finale, die helemaal in het teken staat van opera, dirigeren zij onder anderen mezzosopraan Tania Kross. 

Frits Sissing presenteert tot en met 27 december iedere week het nieuwe AVRO-programma Maestro om 20.30 uur op Nederland 1. In dit programma strijden de acht Bekende Nederlanders Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Catherine Keyl, Brecht van Hulten, Michiel Romeyn, Joep Sertons, Tanja Jess en Lenette van Dongen om de titel ‘Maestro’. Zij proberen symfonieorkest Holland Symfonia in acht weken tijd perfect te dirigeren. Zij worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit: Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen en Dominic Seldis. Tot nu toe zijn Brecht van Hulten, Joep Sertons, Catherine Keyl, Michiel Romeyn en Wolter Kroes door het orkest weggestemd.