MAESTRO-WINNARES LENETTE VAN DONGEN DIRIGEERT OP DE HOFVIJVER TIJDENS FESTIVAL CLASSIQUE

Winnares van AVRO’s Maestro, Lenette van Dongen, dirigeert eind juni het Residentie Orkest op de Hofvijver in Den Haag. Cabaretier Van Dongen verzilvert hiermee de hoofdprijs van het tv-programma Maestro. Op de Hofvijver dirigeert Lenette een deel van de ‘At the Movies’-concerten die het Haagse Residentie Orkest tijdens Festival Classique geeft. De concerten zijn op vrijdag 21 en zondag 23 juni aanstaande.

Tijdens de At the Movies-concerten, die het Haagse Residentie Orkest onder leiding van dirigent Ramon Gamba geeft, is er een bijzondere rol weggelegd voor cabaretier Lenette van Dongen. De winnares van het populaire AVRO-programma Maestro dirigeert een deel van de concerten. Hiermee verzilvert maestro Lenette haar hoofdprijs.

Lenette van Dongen: “Maestro was een fantastische ervaring en ik kan me geen mooiere prijs voorstellen dan nog een keer te mogen dirigeren!”

MAESTRO
Afgelopen najaar streden de acht Bekende Nederlanders Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Catherine Keyl, Brecht van Hulten, Michiel Romeyn, Joep Sertons, Tanja Jess en Lenette van Dongen om de titel ‘Maestro’ in het gelijknamige AVRO tv-programma. Zij probeerden symfonieorkest Holland Symfonia in acht weken tijd perfect te dirigeren. Tijdens de live-finale wist Lenette medefinalist Tanja Jess te verslaan, waardoor ze de titel ‘Maestro 2012’, een gouden baton en een dirigeersessie op de Haagse Hofvijver won.

AT THE MOVIES
‘At the Movies’ is één van de absolute hoogtepunten van de zevende editie van het Festival Classique, dat tussen 14 en 23 juni in de hofstad wordt gehouden. De concerten staan geheel in het teken van de Britse filmmuziek zo worden klassiekers van grote filmcomponisten, zoals Vaughan-Williams en de in december overleden jazz- en filmcomponist Bennett opgevoerd. De presentatie is dit jaar in handen van actrice Victoria Koblenko. Het decor wordt gevormd door de Hofvijver, waar op zaterdagavond 22 juni ook het beroemde Hofvijverconcert plaatsvindt. Voor meer informatie kijk op festivalclassique.avro.nl