NIEUWE THEATERSEIZOEN: Lenette van Dongen, Caroline Dijkhuizen en Cystine Carreon vertrekken naar Spanje

Lenette van Dongen: “Wie droomt er niet van? Ik vertrek! Gewoon alles achter je laten en gaan naar waar de zon altijd schijnt. Ik ga dat doen met kanjers als Caroline Dijkhuizen en Cystine Carreon. Het script van deze voorstelling is ijzersterk. Bevat veel herkenbaar (leed)vermaak en liedjes waarin je de zon voelt schijnen.”

Rick Engelkes Producties en RTL Live Entertainment maken vandaag bekend dat Lenette van Dongen, Caroline Dijkhuizen en Cystine Carreon de hoofdrollen gaan vertolken in de nieuwe Nederlandse musicalcomedy Vamos! De theatervoorstelling met een nieuw script van Allard Blom en nieuwe muziek van Jeroen Sleyfer, is geïnspireerd op succesvolle tv-series als ‘Het Roer Om’ en ‘Ik Vertrek’. Daarin zien we Nederlanders die hun geluk beproeven in het buitenland en proberen daar een nieuw bestaan op te bouwen. De ‘hobbelige’ weg vol ellende die zij vaak afleggen om hun droom te verwezenlijken, is al jarenlang het recept voor hoge kijkcijfers.

VAMOS!
Als ‘er-moet-toch-iets-meer-zijn-dan-dit’- Hadewych (Lenette van Dongen), harde zakenvrouw Puk (Caroline Dijkhuizen) en kersverse weduwe Linda (Cystine Carreon) net met een busje naar het zonnige Andalusië rijden, zit de stemming er nog goed in. Ze laten stuk voor stuk hun problemen achter in Nederland en rijden hun nieuwe toekomst – het runnen van een B&B in Spanje – tegemoet. Maar als alle obligate gesprekken gevoerd zijn, leren de verschillende persoonlijkheden elkaar kennen: ‘zelf schilderen? Daar zijn mensen voor’ (Puk) en ‘mijn man en ik hadden een grote droom. Dat hij dood is maakt de droom niet minder groot’ (Linda) maar… ‘het leven is een pijpkaneel, ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel’ (Hadewych is verslingerd aan tegeltjeswijsheden).

Oh ja, ze spreken alle drie geen woord Spaans. En is de Spaanse zon sterk genoeg om de levens van de dames weer glans te geven? En wat gebeurt er als de dames de ‘verspaanste’ Nederlander Roelof tegen het lijf lopen? Als de levens uit Nederland waar de dames zo voor proberen te vluchten ineens op de stoep staan, is de chaos compleet.

De totale cast bestaat uit 13 acteurs. Onder wie ook Johnny KraaijkampSoy Kroon en Joey Schalker.

VAMOS! gaat op 1 oktober 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna is de comedy nog tot en met 18 maart te zien in de grote Nederlandse theaters. Vanaf eind maart kan het publiek kaarten kopen. Reserveren kan wel al. Kijk voor de complete speellijst op https://www.vamosdemusical.nl/speellijst/