Popster!-jurylid Miss Izzy bespeelt door Lenette van Dongen

Het derde jurylid van Popster! is een bijzondere verschijning: een glamoureuze pop luisterend naar de naam Miss Izzy. Izzy neemt plaats in de jury naast Henkjan Smits en Georgina Verbaan. De vrouw achter Miss Izzy is cabaretière Lenette van Dongen. Lenette is de afgelopen maanden druk in de weer geweest om zich het poppenspel eigen te maken. Ze bespeelt Miss Izzy op een indrukwekkende manier: Ik acteer haar stem, haar karakter en maak al haar bewegingen. Dat alles doe ik van ONDER de jurydesk. Ik heb daar een hele cockpit met schermen, airco’s, microfoons en alles.” Popster! is vanaf vrijdagavond 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Miss Izzy en Lenette zijn inmiddels beste vriendinnen geworden: Ik ben elke dag volop aan het oefenen om Izzy een echt karakter te geven. Het is nu al mijn beste vriendin. In de jury moet ik mijn mening geven over de act via Izzy. Het is een diva en ze heeft veel furore gemaakt in Amerika. Avond aan avond treedt ze op en omdat ze een pop is, is ze gevraagd om haar mening te geven over de poppenacts in Popster!. Ze heeft wel heel eigenwijze trekjes en alles moet altijd om Izzy draaien. Maar ze heeft inmiddels wel door dat ze zonder mij geen woord kan uitbrengen dus dat heb ik altijd achter de hand als ze lastig wordt.. haha.”

Lenette is van origine geen poppenspeler en schrijft normaal haar teksten voor een nieuwe voorstelling al maanden van te voren. “In een korte tijd doe ik alles wat ik nog nooit heb gedaan en juist dat vind ik fantastisch! Poppenspelen, een hoog poppenstemmetje opzetten en snel en scherp reageren. Dat poppenspelen een vak is wist ik al, maar ik kom er nu echt achter. Ik maak nu mee wat een aantal deelnemers in het programma ook meemaakt. Om Miss Izzy goed te kunnen bespelen word ik onder de jurydesk voor de helft in haar stoel ingebouwd.”

Deze week werd er al even gespeculeerd over het derde jurylid van Popster!. Patty Brard was door het dolle heen over haar nieuwe SBS6-collega Miss Izzy. Als een van de eersten mocht ze kennismaken met de nieuwe SBS-diva.

Miss Izzy

Miss Izzy zelf vindt haar rol als jurylid volkomen logisch: “Natuurlijk ben ik gevraagd als jurylid in dit programma. Ik denk dat niemand iets anders had verwacht. Ik weet als geen ander wat het is om als pop te entertainen. Ik sta avond aan avond in het theater, iedereen wil me hebben voor interviews. Voor dit programma vlieg ik heen en weer naar de States in mijn eigen jet”. Op de vraag waar ze bij het jureren op gaat letten antwoordt Miss Izzy: “Kijk, ik weet als pop precies wat er nodig is om het publiek in te pakken. Als een mede pop dat bij mij los weet te krijgen zit ze wat mij betreft in de finale. De poppenspeler moet de ziel van de pop begrijpen anders kan hij beter wat anders gaan doen. Zo simpel is het: NEXT! Het gaat mij dus niet om de spelers maar om de pop.”Miss Izzy is niet bang voor paparazzi en de hordes pers die nu belangstelling in haar hebben getoond. “RTL Boulevard? Wat is dat?”

 

Popster! wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. André van Duin gaat als zijn bekende typetje Meneer Wijdbeens backstage aan de slag als reporter.

 

Popster! is vanaf vrijdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6.